دکتر "نقی سعادتجو" خیرساز کتابخانه در تبریز گفت: ساخت کتابخانه همواره از کودکی که خود اهل مطالعه بودم ولی در آن زمان ها تنها دو کتابخانه در تبریز وجود داشت، جزو آرزوهایم بود که امیدوارم با اتمام این کتابخانه بتوانیم دومین کتابخانه محلات را در مناطق محروم استان بسازیم.
به گزارش روابط عمومی موسسه خیریه مستمندان تبریز، مراسم افتتاح کتابخانه خیّرساز ِالدار اصلان سعادتجو در خیابان مارالان تبریز با حضور "اسد بابایی"، مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجانشرقی، "نقی سعادتجو"، خیّر کتابخانهساز، "یعقوب هوشیار"، شهردار تبریز و جمعی از اهالی منطقه مارالان عصر روز چهارشنبه برگزار شد.
دکتر نقی سعادتجو، یکی از نیکوکاران موسسه خیریه مستمندان تبریز و استاد بازنشسته تبریزی است که ساختمان کتابخانه عمومی الدار اصلان (سعادتجو) را با هزینه شخصی واقع در منطقه مارالان، کوی دانشگاه، بالاتر از میدان سجادیه در زمینی به مساحت 800 مترمربع و زیربنای یک هزار مترمربع در یک و نیم طبقه با بخشهای کودک، مخزن کتاب، سالن مطالعه احداث کرده است.
سعادتجو، در این مراسم با اشاره به وجود محدودیتها و سختیها در مسیر احداث این کتابخانه گفت: حدود ۱۰ سال زمان برای خرید زمین این کتابخانه از شهرداری صرف شد و در نهایت عملیات احداث ساختمان از سال ۹۹ آغاز شد، اما به دلیل بدعهدی پیمانکاران پروژه ۱۸ ماه متوقف شد.
وی اظهار کرد: ساخت کتابخانه همواره از کودکی که خود اهل مطالعه بودم ولی در آن زمان ها تنها دو کتابخانه در تبریز وجود داشت، جزو آرزوهایم بود که امیدوارم با اتمام این کتابخانه بتوانیم دومین کتابخانه محلات را در مناطق محروم استان بسازیم.
این خیرساز کتابخانه گفت: بعد از این وقفه، دیگر امیدی به اتمام پروژه نداشتم، اما طی چندماه اخیر با همت مدیریت جدید اداره کل کتابخانههای عمومی تبریز، امروز شاهد افتتاح کتابخانه شدم.
سعادتجو با انتقاد از سیستم معیوب دولتی در ایران افزود: متاسفانه قوانین ما دستو پا گیر هستند و به جای گرفتن از دست خیرین، از پای خیّرین میکشند. در این دوره حتی در عقبماندهترین کشورهای آفریقایی هم دولت به هنگام اجرای پروژههای خیرساز، ارزش افزوده دریافت نمیکند، اما من در اینجا بیش از ۱۰۰ میلیون تومان بابت ارزش افزوده این ساختمان هزینه کردهام.
سعادتجو تصریح کرد: همانگونه که مدرسه خانه دوم شماست، کتابخانه نیز میتواند بهعنوان خانه سوم شما و بهعنوان آموزشگاه غیررسمی در مسیر افزایش مهارتهای شخصی، اجتماعی و فرهنگی نقش مؤثر و مفید ایفا کند.
وی با بیان اینکه کتابخانه انسان را به درس خواندن ترغیب تر می کند، اظهار کرد و گفت: انسانهای آرام، منطقی و سخنور اهل کتاب هستند و بهطور قطع بدانید که آینده از آنِ انسانهای کتابخوان است، بهتعبیری دیگر میتوان گفت برای اینکه در جامعه شهروندی مفید و مؤثر باشیم، ابتدا باید فردی کتابخوان باشیم.
سعادتجو در پایان ابراز کرد: امیدوارم این کتابخانه منشأ اثر رویدادهای مؤثر فرهنگی و فرصتی برای رشد و بالندگی افراد و تحصیلگران منطقه مارالان که محله کودکیام بود، باشد.
کتابخانههای خیّرساز در ایران مظلوم واقع شدهاند
مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجانشرقی نیز در این دیدار با تاکید بر اهتمام ویژه دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور بر اتمام این پروژه گفت: اینکه امروز شاهد بهرهبرداری از کتابخانه الداراصلان سعادتجو در منطقهای که نیاز به آن محسوس بود، جای بسی خوشحالی است.
اسد بابایی با بیان این مطلب افزود: به لطف خدا در شهری زندگی میکنیم که پر از افرادی با منش بزرگوارانه است و پروفسور سعادتجو نمونه بارز چنین انسانهایی است. این یک واقعیت است که هر انسانی نمیتواند از اموال خود ببخشد و در مواجهه با چنین خیّرانی زبان قاصر است.
وی تاکید کرد: در استان، خیرین مدرسهساز زیادی وجود دارند، اما خیر کتابخانهساز کم است و کتابخانههای ما در این مورد مظلوم واقع شدهاند.
بابایی ادامه داد: امیدواریم با آغاز به کار این کتابخانه شاهد پرورش جوانانی آگاه، شاد و امیدوار بوده و مسیر پیشرفت، تعالی و آبادانی شهر و کشور خود باشیم.
وجود انسان های خیر و نیکوکار، بزرگترین شاخصه توسعه هر کشوری محسوب میشود
شهردار تبریز در این مراسم گفت: بزرگی، تاریخ و هویت تبریز قابل کتمان نیست. شهر ما همیشه جزو اولینها بوده و هست اما به نظر من بزرگترین شاخصه توسعه تبریز به انسانهای بزرگ، خیر، عرفا و شعرای این مرز و بوم باز میگردد.
یعقوب هوشیار با تاکید بر اینکه تبریز مغز متفکر مملکت است، افزود: حضور در این جمع مایه افتخار برای من است. اگر بهجای این مراسم، من را به ویژهبرنامه افتتاح پروژههای تجاری دعوت میکردند، برایم لذتبخش نبود، اما در این جمع که دلها به هم نزدیک است، احساس فخر میکنم.